Onze visie

Ons uitgangspunt is dat iedereen over talenten beschikt. Talenten die tot ontwikkeling kunnen komen op het moment dat er een ideale situatie ontstaat: Deze situatie creëren wij samen. Een situatie waarbij jij door je eigen omgeving wordt uitgedaagd en wordt bevestigd om jezelf te ontdekken. Wij werken samen aan het ontwikkelen van je veerkracht om met een ingewikkelde situatie om te gaan. Hierdoor word je sterker en creëer je het vermogen om jezelf aan te kunnen passen. Zo ervaar je optimaal eigen regie in het licht van de sociale, fysieke en emotionele uitdagingen van het leven.

Aanmelding

Wanneer je hulpvraag bekend is bij het CJG (Centrum voor Jeugd en Gezin) of WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) volgt er daarna vaak een telefonische aanmelding. Dit kan eenvoudig door contact op te nemen met Maik Weultjes of Elisa Zühlsdorff. Het mag ook via de mail info@buitenplaatsdepoel.nl. Na de aanmelding nemen we contact op en afhankelijk van de beschikbare ruimte plannen we daarna graag een kennismaking in.

Kennismaken en startpunt bepalen

Het doel van de kennismaking is om elkaar beter te leren kennen, sfeer te proeven van onze locatie en de hulpvraag te verduidelijken. Vanuit Buitenplaats de Poel vinden we het belangrijk om te kijken naar je profiel en wie of wat daarbij past. Wie is passend om samen met jou de uitdagingen aan te gaan? Bij wie voel jij je prettig of juist niet? We maken het allemaal graag bespreekbaar en laten hierin de vorm los.

Wil je meer weten over onze dienstverlening of een aanmelding inplannen? Neem gerust contact op!

“Ik heb mijn tijd bij Buitenplaats de Poel ervaren als een enorm fijne tijd waarbij mensen oprecht betrokken waren bij mijn situatie en daarbij altijd passend advies wisten te geven. Hoewel ik nu officieel niet meer betrokken ben bij Buitenplaats de Poel, heb ik nog met enige regelmaat contact om even een update te geven over mijn huidige situatie.”
Rick
Deelnemer
"Na veel omzwervingen hebben we eindelijk een plek gevonden waar Emiel gezien werd. Een plek, waar in de eerste plaatst gekeken wordt naar wat er wél goed gaat en naar wat er mogelijk is. Een plek, waar je mag zijn wie je bent en mag worden wie je wil worden. Alles in positiviteit. En dat op een heerlijke, fijne plek met betrokken en lieve mensen. Wij hebben er vertrouwen in, mede dankzij jullie. Op weg naar de toekomst"
Adriaan & Nelleke
Ouders van Emiel (deelnemer)
"Ik kwam hier in 2019 als een kleine jongetje die heel veel moest leren. Daar hebben ze mij bij de Poel bij geholpen. Spiegelen, donderjagen, mijzelf leren kennen en de steun geven die ik nodig had. Ik heb heel veel geleerd, ik weet nu heel goed wat ik zelf wil en ik kan nu beter met mijn emoties omgaan. Bedankt voor alles, met mooie herinneringen kijk ik hier op terug."
Ids
Deelnemer
Als moeder van 3 kinderen met een gebruiksaanwijzing zoals wij dat hier thuis noemen heb ik heel veel gehad aan de begeleiding van Buitenplaats de Poel. Nu de kinderen minder begeleiding nodig hebben doe ik graag wat terug en ben 1 van de moeders die Moederhart heeft opgezet. Moederhart is voor moeders van de deelnemers. 1 keer in de 6 weken komen we bij elkaar onder een genot van koffie/thee en lekkers bespreken we de up en downs. Een plek waar je als moeder gehoord en gezien wordt zonder oordeel. Voor mij als moeder is Buitenplaats de Poel echt een veilige plek net zoals dat voor mijn kinderen is.
Brenda
Donateur
Samenwerking met:
Onderdeel van:
Kwaliteitsmanagement:
Erkend leerbedrijf:
Doneer aan onze stichting: